Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Dominic Perrottet, ανακοίνωσε ότι η ομογενής βουλευτής Ελένη Πετεινού αποπέμφθηκε από την υπουργική της θέση, μετά από καταγγελίες που έγιναν εναντίον της για εκφοβισμό - bulling. Σε δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει: «Σήμερα μίλησα με την υπουργό μικρών επιχειρήσεων και δίκαιου εμπορίου Ελένη Πετεινού, αφού τέθηκαν υπόψη μου ορισμένα θέματα που την αφορούν», είπε ο κ. Perrottet.

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: «Εξαφάνισαν» με photoshop το προσθετικό πόδι μοντέλου στην καμπάνια body positivity

«Υπό το πρίσμα αυτών των θεμάτων, η θητεία της κ. Πετεινού ως υπουργού θα παύσει με άμεση ισχύ και θα γράψω στον Κυβερνήτη σχετικά αύριο». «Ο υπουργός εξυπηρέτησης πελατών και ψηφιακής κυβέρνησης Victor Dominello θα αναλάβει τις ευθύνες χαρτοφυλακίου της κ. Πετεινού». Η δήλωση έγινε αφού ένας πρώην σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι η κ. Πετεινού τους αποκάλεσε «καθυστερημένους» και «ανόητους» και τους απείλησε για ένα μικρό λάθος. Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν «φωνές και βρισιές» στο γραφείο, με τουλάχιστον επτά υπαλλήλους να εγκαταλείπουν την εργασία τους μαζί της από τον Σεπτέμβριο.

«Δεν θα προσέβαλα ποτέ σκόπιμα κανέναν»

Από την πλευρά της η κ. Πετεινού αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Η ίδια δήλωσε ότι είναι «περήφανη» για το έργο της ως υπουργός, αλλά πρόσθεσε ότι αν είχε προσβάλλει άθελά της κάποιον ή τον έκανε να νιώθει άβολα, τότε «λυπάται πραγματικά». Η κ. Πετεινού με ανακοίνωση της υποστήριξε ότι ήθελε να ακολουθήσει την πολιτική «για να κάνει μια θετική διαφορά» και θα παραμείνει βουλευτής της έδρας Μιράντα.

«Είμαι περήφανη για τη δουλειά μου ενώ υπηρέτησα τους ανθρώπους της ΝΝΟ ως Υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και Υπουργός δίκαιου εμπορίου», έγραψε. «Πάλεψα σκληρά για τις μικρές επιχειρήσεις που είναι η ψυχή της ΝΝΟ και θα συνεχίσω να τις υπερασπίζομαι ανεξάρτητα από τον ρόλο μου». «Οι έντονες πιέσεις τέτοιων σημαντικών χαρτοφυλακίων είναι πολλές τόσο για το προσωπικό όσο και για τον Υπουργό τους. Ευχαριστώ το προσωπικό μου για τις προσπάθειές του να με υποστηρίξει για να παραδώσω έργο για τον λαό της ΝΝΟ». «Δεν θα προσέβαλα ποτέ σκόπιμα κανέναν ή θα τον έκανα να αισθανθεί άβολα και αν το έκανα λυπάμαι πραγματικά», κατέληξε η κ. Πετεινού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA