ΔΙΕΘΝΗ
04/08/2022 07:35

Archie Battersbee: Τελειώνει ο χρόνος για τον 12χρονο σε κώμα - Αγώνας των γονιών για να μην τον αποσυνδέσουν

Η προθεσμία εκπνέει στις 9 π.μ. σήμερα Πέμπτη (4/8) με την οικογένεια του νεαρού να επιθυμεί να τον μεταφέρει σε ξενώνα όπου θα συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη εωσότου γίνει το θαύμα για το οποίο ζουν οι γονείς του Αρτσι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Archie Battersbee: Τελειώνει ο χρόνος για τον 12χρονο σε κώμα - Αγώνας των γονιών για να μην τον αποσυνδέσουν
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αγγλία, καθώς ένα 12χρονο παιδί o Archie Battersbee βρίσκεται σε κώμα από τον περασμένο Απρίλιο και οι γιατροί του νοσοκομείου όπου βρίσκεται, αποφάσισαν να τον αποσωληνώσουν και να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη, καθώς το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και δεν πρόκειται να επανέλθει. Ωστόσο, η οικογένειά του, αρνείται να δεχτεί αυτή την απόφαση και προσφεύγει στα δικαστήρια.

Χθες, βάσει δικαστικής απόφασης, το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται θα έπρεπε να βγάλει τον 12χρονο από τη μηχανική υποστήριξη. Η απόφαση αρχικά αναβλήθηκε, καθώς η οικογένεια του μικρού προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δήλωσε ότι «δεν θα παρέμβει» στις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων κι έτσι η τελευταία ελπίδα των γονιών του 12χρονου Αρτσι εναπόκειται στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο έχουν διορία να προσφύγουν σήμερα το πρωί, καθώς στις 11:00 το νοσοκομείο ενημέρωσε ότι θα διακόψει τη μηχανική υποστήριξη στο παιδί.

Η προθεσμία εκπνέει στις 9 π.μ. σήμερα Πέμπτη (4/8) με την οικογένεια του νεαρού να επιθυμεί να τον μεταφέρει σε ξενώνα όπου θα συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη εωσότου γίνει το θαύμα για το οποίο ζουν οι γονείς του Αρτσι.

Video Loading...

Μιλώντας στα βρετανικά Μέσα χθες το βράδυ, η μητέρα του Archie, Hollie Dance, είπε: «Πρέπει τώρα να παλέψουμε για να δούμε αν μπορούμε να τον βγάλουμε από εδώ για να μείνει αξιοπρεπώς σε ένα ξενώνα. Είναι απλώς άδικο. Το γεγονός είναι ότι ως γονείς δεν έχουμε δικαιώματα για τα παιδιά μας, είναι αηδιαστικό».

Εκπρόσωπος της οικογένειας είπε: «Πιστεύουμε ότι είναι εντελώς βάρβαρο και απολύτως αηδιαστικό το ότι δεν μας επιτρέπεται καν να επιλέξουμε πού θα πάει ο Άρτσι τις τελευταίες του στιγμές. Οι ξενώνες είναι καλοί και πραγματικά σχεδιασμένοι για παρηγορητική και ανακουφιστική φροντίδα. Ο Archie είναι πλέον προφανώς σε ανακουφιστική φροντίδα, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτόν να μην περάσει τις τελευταίες του στιγμές σε έναν ξενώνα. Ο ξενώνας είπε ότι θα τον δεχτούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ARCHIE BATTERSBEE ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΩΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ