Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπαρούτι μυρίζει η Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ξεκίνησαν τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από την Ταϊβάν, όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινεζικές αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ γύρω από τη νήσο, η οποία έχει δική της κυβέρνηση αλλά το Πεκίνο θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.

«Τα γυμνάσια ξεκινούν», ανέφερε το CCTV μέσω Weibo, του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter. Οι ασκήσεις διεξάγονται σε αντίποινα για την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, κάτι που το Πεκίνο εξέλαβε ως βαριά προσβολή και πρόκληση.

Ο στρατός της Ταϊβάν «προετοιμάζεται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκει πόλεμο»   

Την ίδια στιγμή, οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν σήμερα πως «προετοιμάζονται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκουν πόλεμο», καθώς η Κίνα άρχισε την ευρείας κλίμακα άσκηση που απειλεί τη σταθερότητα της νησιωτικής χώρας. «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει πως θα τηρήσει την αρχή της προετοιμασίας για πόλεμο χωρίς την επιδίωξη πολέμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Διεμήνυσε ότι θα αντιδράσει με προσήκοντα τρόπο στις ενέργειες «του εχθρού» στο στενό της Ταϊβάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA