ΔΙΕΘΝΗ
04/08/2022 23:39

Ταϊβάν - Μαρτυρία από Ελληνα στην περιοχή: «Υπάρχουν πολεμικές προετοιμασίες»

Σε εξέλιξη είναι οι πολεμικές προετοιμασίες στην Ταϊβάν, με τους κατοίκους να ετοιμάζονται για τα χειρότερα αλλά να μην βρίσκονται σε πανικό, όπως αναφέρει ο Χρήστος Σαραντίδης, Ελληνας καθηγητής Αγγλικών που μένει στη χώρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ταϊβάν - Μαρτυρία από Ελληνα στην περιοχή: «Υπάρχουν πολεμικές προετοιμασίες»
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ταϊβάν μετά την ένταση που έχει δημιουργηθεί με την Κίνα με αφορμή την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην περιοχή. Ανάμεσά τους και ένας Ελληνας καθηγητής Αγγλικών, ο Χρήστος Σαραντίδης που ζει και εργάζεται στην Ταΐβάν από το 2008 και μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. «Οι οχυρώσεις πάντα υπάρχουν. Έχουν σταλεί e-mail από την κυβέρνηση προς τους πολίτες με το που να πρέπει να πάμε άμα χρειαστεί κάτι. Υπάρχει ενημέρωση και οργάνωση πάρα πολύ μεγάλη προς αυτό το θέμα, οπότε ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές το τι πρέπει να κάνει άμα χρειαστεί» τόνισε ο κ. Σαραντίδης.

«Φόβος δεν υπάρχει, από την άποψη ότι είμαστε υπό απειλή, θανάσιμη απειλή, ότι θα γίνει κάποια σύρραξη τώρα. Δεν υπάρχει πανικός στους δρόμους», ξεκαθάρισε. «Οι παραβιάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν όχι του εναέριου χώρου της Ταϊβάν, αλλά του εναέριου χώρου αναγνώρισης απειλών μέχρι στιγμής. Βέβαια, ο αριθμός αυτών των παραβιάσεων συνεχίζει και αυξάνεται το οποίο είναι ανησυχητικό από μόνο του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Video Loading...

«Βλέπουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά, ως πατέρας ανησυχώ, αλλά δεν πανικοβάλλομαι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει η άσκηση αυτή, θα κρατήσει τέσσερις μέρες και θα πάψει, απλά δίνουν το σήμα οι Κινέζοι ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν ένα αποκλεισμό άμα χρειαστεί στο μέλλον ως απειλή» τόνισε.

Για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι ο κ. Σαραντίδης ανέφερε ότι «ήρθε, την υποδέχθηκε η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό, πολύ θετικά. Αλλάξανε τα χρώματα στον ουρανοξύστη με την αμερικάνικη σημαία, δείξανε τον ενθουσιασμό τους, υπάρχει η άποψη ότι άμα γίνει κάτι, άμα γίνει θερμή σύγκρουση η Αμερική θα έρθει προς την υποστήριξη της Ταϊβάν και αυτό είναι το μεγαλύτερο ένστικτο του κόσμου εδώ πέρα, ότι άμα γίνει κάτι δεν είμαστε μόνοι, θα μας στηρίξουν».

Την ίδια ώρα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν, μετά τις ασκήσεις του κινεζικού στρατού με πραγματικά πυρά σε έξι ζώνες γύρω από τη νήσο, αλλά και τις σκληρές δηλώσεις του Πεκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΙΒΑΝ ΚΙΝΑ ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ