Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βίκτορ Ορμπάν δεν σταματά τη ρητορική μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ούτε όταν βρίσκεται εκτός Ουγγαρίας. Αυτή τη φορά, μιλώντας στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Τέξας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά κατά των φιλελεύθερων αξιών, των μεταναστών, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων. 

Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Η «γιαγιά» που κάνει τον... Αντετοκούνμπο να τρέμει - Viral στο TikTok το αστέρι του μπάσκετ!

«Αν αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον είναι ίδιοι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι και οι κομμουνιστές, ρωτήστε εμάς στην Ουγγαρία (…) Το ίδιο είναι, και γι’ αυτό πρέπει να τους ξανανικήσουμε» φώναξε ο Όρμπαν στο ακροατήριο των συνωμοσιολόγων, εκπροσώπων της «θρησκευτικής Δεξιάς» και οπαδών του φίλου του, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συναντήθηκε προ ημερών.

Ο Όρμπαν περιέγραψε εαυτόν ως «παλιομοδίτη μαχητή της ελευθερίας» και ισχυρίστηκε ότι η χώρα του πολιορκείται από «προοδευτικούς φιλελεύθερους». «Είμαι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Ο μοναδικός πολιτικός στην ήπειρό μας που αντιμάχεται τη μετανάστευση, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών», συνέχισε. Κι έστρεψε τα βέλη του κατά των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ: «Έχουν κάνει τα πάντα για να βάλουν μια σφήνα μεταξύ μας. Με μισούν και συκοφαντούν εμένα και τη χώρα μου, όπως μισούν εσάς και συκοφαντούν την Αμερική που εκπροσωπείτε», είπε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Επικεφαλής μιας υπερσυντηρητικής δεξιάς εθνικιστικής κυβέρνησης από το 2010 στην Ουγγαρία, ο Όρμπαν έχει συγκρουστεί με την ΕΕ για τις επιθέσεις του στο Κράτος Δικαίου και στο συνέδριο του CPAC εμφανίστηκε ως πρότυπο, που απέσπασε πολλά χειροκροτήματα πλέκοντας το εγκώμιο της «παραδοσιακής οικογένειας». «Χρειαζόμαστε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις» είπε, αναφερόμενος στον φίλο του, διάσημο Αμερικανό ηθοποιό και ένθερμο υποστηρικτή του Τραμπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA