Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Mars, κατασκευάστρια της σοκολάτας Snickers, απολογήθηκε δημοσίως την Παρασκευή για την κυκλοφορία ενός προϊόντος, το οποίο οι Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λένε ότι υποδηλώνει πως η Ταϊβάν είναι χώρα. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αναφορικά με το νησιωτικό κράτος, το οποίο το Πεκίνο θεωρεί δικό του έδαφος.

Κατά την παρουσίαση μιας περιορισμένης έκδοσης σοκολάτας Snickers, ειπώθηκε ότι είναι διαθέσιμη μόνο στις χώρες της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας και της Ταϊβάν. Το ζήτημα σύντομα ξεσήκωσε αντιδράσεις στο Weibo (σ.σ. το κινεζικό Twitter), με αποτέλεσμα η Mars Wrigley να δημοσιεύσει μια απολογία στον επίσημο λογαριασμό Snickers China στο Weibo, επισημαίνοντας ότι το σχετικό περιεχόμενο έχει τροποποιηθεί.

Η Ταϊβάν είναι ένα μικρό νησί, στα νοτιοανατολικά της Κίνας το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα με την ονομασία Δημοκρατία της Κίνας από το 1949. Ιδρυτής του κράτους τότε ήταν ο Τσιαν Κάι Σεκ, αρχηγός του Κινεζικού Εθνικιστικού Κόμματος. Σήμερα η Δημοκρατία της Κίνας αναγνωρίζεται μόνο από 15 κράτη, διότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της. Από την άλλη όμως η Ταϊβάν διατηρεί στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία αλλά και με πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA