ΔΙΕΘΝΗ
05/08/2022 19:42

Archie Battersbee: «Να πεθάνει ειρηνικά» είπε η δικαστής - Θέμα ημερών να τον αποσυνδέσουν

«Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια έχουν απορριφθεί από τις αρχές. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε» αναφέρουν με πόνο καρδιάς οι γονείς του 12χρονου Archie Battersbee

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Archie Battersbee: «Να πεθάνει ειρηνικά» είπε η δικαστής - Θέμα ημερών να τον αποσυνδέσουν
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Ανώτερος δικαστής αποφάσισε σήμερα κατά των γονέων του Archie Battersbee που επιθυμούν να τον μεταφέρουν σε ξενώνα για να «πεθάνει με αξιοπρέπεια» προτρέποντάς τους μάλιστα να τον αφήσουν να φύγει «ειρηνικά». Η οικογένεια έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής και δήλωσε: «Αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Διαβάστε ακόμη: Ηνωμένο Βασίλειο: Γονείς δίνουν σφηνάκια με βότκα σε μωρό - Οργή στα social media

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι ένα ακόμη πλήγμα για την οικογένεια, η οποία λέει ότι αξίζει να του αφαιρεθεί η υποστήριξη ζωής μακριά από το θόρυβο και την έλλειψη ιδιωτικότητας στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel. Η μητέρα του Hollie Dance, η οποία έχει ορκιστεί να δώσει στον ετοιμοθάνατο γιο της ακόμη και το φιλί της ζωής, αν οι γιατροί του αρνηθούν το οξυγόνο μετά την απόσυρση της μηχανικής υποστήριξης ζωής, δήλωσε: «Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια έχουν απορριφθεί από τις αρχές. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον μαθητή τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο Royal London δήλωσαν ότι ο Archie είναι νεκρός εγκεφαλικά, προκαλώντας μια μακρά αλλά τελικά αποτυχημένη νομική μάχη της οικογένειάς του για να συνεχίσει τη θεραπεία του με μηχανική υποστήριξη ζωής με την ελπίδα ότι θα ανακάμψει. Το παιδί βρίσκεται σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ στις 7 Απριλίου και διατηρείται στη ζωή με ένα συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων και μηχανική υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ARCHIE BATTERSBEE ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΩΜΑ ΓΟΝΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ