Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Archie Battersbee, ο οποίος υπέστη «καταστροφική» εγκεφαλική βλάβη, πέθανε μετά την απενεργοποίηση της μηχανικής υποστήριξης της ζωής του. Η μητέρα του Hollie Dance στάθηκε έξω από το νοσοκομείο στο Λονδίνο και είπε ότι ήταν «η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο». Είπε ότι ο Archie ήταν «ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος, και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Πέθανε στις 12.15 (σ.σ.: 14:15 ώρα Ελλάδας), είπε η κυρία Dance. «Του διέκοψαν τα φάρμακα στις 10 π.μ., οι ενδείξεις του παρέμειναν σταθερές μέχρι δύο ώρες αργότερα, όταν αφαίρεσαν τον αερισμό», είπε η Ελα Ρόουζ Κάρτερ, η αρραβωνιαστικιά του μεγαλύτερου αδελφού του Αρτσι, Τομ, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που ζήσαμε. Είναι βάρβαρο» είπαν οι συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού που βρέθηκε σ' αυτή τη θέση εξ αιτίας τραυματισμού που προήλθε από διαδικτυακό challenge.

Η ιστορία του 12χρονου

Ο 12χρονος βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μακράς δικαστικής διαμάχης αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα περιστατικό στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ τον Απρίλιο. Από τότε ήταν σε κώμα και δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του. Διατηρήθηκε στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων αερισμού και φαρμακευτικών θεραπειών.

Η οικογένεια του Archie πάλευε για να συνεχιστεί η θεραπεία υποστήριξης της ζωής του με την ελπίδα ότι θα αναρρώσει και προσέφυγε σε όλα τα δικαστήρια που θα μπορούσε να προσφύγει, όμως όλες οι δικαστικές αποφάσεις ήταν εναντίον τους. «Εχω κάνει όλα όσα υποσχέθηκα στο μικρό μου αγόρι ότι θα έκανα και το έκανα», πρόσθεσε. «Ο Αρτσι είναι πραγματικά η καρδιά της οικογένειάς μας, είναι τόσο αγαπητός».

Οι γιατροί που είχαν αναλάβει τη νοσηλεία του Archie στο Royal London Hospital στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, θεώρησαν εξ αρχής ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και είπαν ότι η συνεχής υποστήριξη στη ζωή δεν ήταν προς το συμφέρον του. Υποστήριξαν ότι η θεραπεία πρέπει να τελειώσει και ο νεαρός να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα. Αλλά οι γονείς του, Hollie Dance και Paul Battersbee, ήθελαν να συνεχιστεί η θεραπεία, λέγοντας νωρίτερα φέτος ότι η καρδιά του νεαρού χτυπούσε ακόμα και ότι είχε πιάσει το χέρι της μητέρας του. Την Παρασκευή, έχασαν μια προσπάθεια μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου να τον μεταφέρουν σε έναν ξενώνα προτού αποσυρθεί η αγωγή διατήρησης της ζωής του. Μια μακροχρόνια δικαστική μάχη για την απόσυρση της θεραπείας του, τελικά απέτυχε την Τετάρτη, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρνήθηκε να παρέμβει. Ακολούθησαν ακροάσεις στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου τελικά οι γονείς δεν δικαιώθηκαν και πριν από λίγη ώρα θρήνησαν τον χαμό του 12χρονου αγοριού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA