Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλιμακώνεται και άλλο η ένταση στην Ταϊβάν, με το υπουργείο Αμυνας του νησιού να ανακοινώνει πως έχει αποστείλει μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας. Την ίδια ώρα, τα κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνεχίζουν τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Αμυνας της νήσου.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, Σου Τσενγκ-τσανγκ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε το Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως δήλωσε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA