Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι συγγενείς του 12χρονου Archie Battersbee, ο οποίος βγήκε χθες από τη μηχανική υποστήριξη και κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους οικείους του, αλλά κι ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς ο δικαστικός αγώνας των γονιών του για να μην αποσυνδεθεί προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Εξω από το νοσοκομείο, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τη μητέρα του και την αρραβωνιαστικιά του αδελφού του να περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές του μικρού.

«Με βαθύτατη θλίψη σας λέμε ότι ο Αρτσι πέθανε στις 12:15 σήμερα. Μπορώ να πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος – και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του» είπε η Χόλι Ντανς. Η θεία του, Ελα Κάρτερ, μίλησε για τελευταίες στιγμές του αγοριού, περιγράφοντας μια δραματική κατάσταση που ακριβώς ήθελε να αποφύγει η οικογένεια. «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 η ώρα. Ολες οι ενδείξεις παρέμεναν απολύτως σταθερές για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον αερισμό. Και τότε έγινε εντελώς μπλε...

...Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Η οικογένεια είχε ζητήσει να μεταφερθεί το παιδί σε ένα κέντρο αποκατάστασης για να πεθάνει ειρηνικά δίπλα στην οικογένειά του, όμως οι γιατροί είχαν αντίθετη άποψη κι έλαβαν δικαστική εντολή για να τον αποσυνδέσουν. Η οικογένεια προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια της Αγγλίας, στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ανώτατο Δικαστήριο, όμως δεν βρήκε ευήκοα ώτα κι έτσι το παιδί αποσυνδέθηκε χθες Σάββατο περίπου στις 2 ώρα Ελλάδας.

Ο Archie ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, καθώς φαίνεται πως είχε λάβει μέρος στο φονικό blackout challenge, με τη μητέρα του να τον βρίσκει αναίσθητο στο σπίτι με ένα καλώδιο τυλιγμένο στο λαιμό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA