Μενού
  • Α-
  • Α+

Απόρρητα έγγραφα, τα οποία πιθανώς πήρε μαζί του... ξενοικιάζοντας τον Λευκό Οίκο, αναζητούν οι άνδρες του FBI που εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Ο Ερικ Τραμπ, γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν και θέλουν να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δίχως να κατονομάσει τις πηγές του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον κ. Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. Κατήγγειλε πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό», ενώ διαμαρτυρήθηκε κατά της δράσης του FBI, ενώ ισχυρίστηκε ότι «έσπασαν ακόμη και το χρηματοκιβώτιο μου».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντα πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών των Ρεπουμπλικάνων, φλερτάρει ολοένα περισσότερο ανοικτά με την ιδέα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα έρευνας.

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτού και του Γουότεργκεϊτ, όπου οι πράκτορες εισέβαλαν στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών; Εδώ, αντίστροφα, οι Δημοκρατικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει στη δήλωση του ο Τραμπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA