Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκατομμύρια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/8) ότι τμήματα της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού. Παρά τις προβλέψεις για σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες τη Δευτέρα, το μεγαλύτερο μέρος του νότιου τμήματος της Βρετανίας είναι απίθανο να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τις Αρχές να κάνουν συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν τη διάρκεια των ντους, να ποτίζουν με τα αποπλύματα τα φυτά τους και να αφήνουν τα ΙΧ τους σκονισμένα.

Διαβάστε ακόμη: Salman Rushdie: Ο συγγραφέας που έζησε μια ζωή κυνηγημένος και έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα σούπερ μάρκετ σπεύδουν να περιορίσουν το προληπτικό «στοκάρισμα» εμφιαλωμένου νερού με όρια στις αγορές, καθώς φαινόμενα με άδεια ράφια σε μεγάλες αλυσίδες όπως της Tesco κάνουν την εμφάνισή τους αναφέρει η Daily Mail. Υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας στο Λονδίνο έβαλε αφίσες που περιορίζουν τους πελάτες σε τρία έως πέντε μπουκάλια πόσιμο νερό για τον κάθε πελάτη εν μέσω πανικού. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ολες οι εταιρείες ύδρευσης μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες είναι ακόμα ασφαλείς», δήλωσε πάντως υπουργός Υδάτων Στιβς Ντάμπλ, προσθέτοντας: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ για περιόδους ξηρασίας, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στους αγρότες και το περιβάλλον, και θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα όπως απαιτείται». 

Η επίσημη κήρυξη οκτώ περιοχών της Αγγλίας σε κατάσταση ξηρασίας δεν μεταφράζεται, βέβαια, αυτόματα στην επιβολή περιορισμών στη χρήση νερού, αλλά ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις εταιρείες ύδρευσης της Βρετανίας να απαγορεύσουν στους πελάτες τους τη χρήση λάστιχου και ποτιστικών στους κήπους τους και για το πλύσιμο των αυτοκινήτων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κι αν δεν βρέξει τις επόμενες εβδομάδες, μπορεί να απαγορευτεί σε εκατομμύρια Βρετανών να πλένουν τα οχήματα, τα κτίρια και τα παράθυρά. Ενώ δεν αποκλείεται και δελτίο στο νερό. Hδη οι συστάσεις -π.χ. της εταιρείας ύδρευσης Affinity and Wessex Water στη νοτιοδυτική Αγγλία - προς τους πολίτες είναι να περιορίζουν τη διάρκεια των ντους στα τέσσερα λεπτά, να βάζουν λιγότερο νερό στους βραστήρες, να γεμίζουν καλά με ρούχα τα πλυντήριά τους και να μην τα λειτουργούν μισοάδεια και να χρησιμοποιούν το πολύ μια φορά την ημέρα τα πλυντήρια πιάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA