Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε ο παρουσιαστής της ιταλικής τηλεόρασης και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Πιέρο Αντζελα. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο γιος του μέσα από το Twitter, όπου δημοσίευσε μία φωτογραφία του Πιέρο Αντζελα και έγραψε «καλό ταξίδι μπαμπά». 

Διαβάστε ακόμη: Anne Heche: «Ελπίζω να απελευθερώθηκε από τους πόνους» - Το αντίο του γιου της

Ο Πιέρο Αντζελα γεννήθηκε στο Τορίνο το 1928 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην RAI ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια έγινε ανταποκριτής και παρουσιαστής των ειδήσεων. Απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα μέσα από τα προγράμματα εκλαΐκευσης της επιστήμης, όπως το Quark και το Superquark. 

Ο υπουργός Πολιτισμού  Ντάριο Φραντσεσκίνι δήλωσε για τον θάνατο του Πιέρο Αντζελα: «ένας μεγάλος εκλαϊκευτής, ένας άνθρωπος της επιστήμης και του πολιτισμού που, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της δημόσιας τηλεόρασης, έδωσε τη δυνατότητα σε ολόκληρες γενιές Ιταλών να προσεγγίσουν την επιστήμη και να κατανοήσουν τα μυστικά της. Ένας σπουδαίος Ιταλός, ένας κομψός και αυστηρός άνθρωπος, ικανός να μεταδώσει την ευχαρίστηση της ανακάλυψης και της γνώσης. Συμμερίζομαι τη θλίψη του γιου του Αλμπέρτο και ολόκληρης της οικογένειας αυτή τη θλιβερή ημέρα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA