Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αίγυπτος: 41 νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά, από τη φωτιά στην κόπτικη εκκλησία

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι πιστοί που βρέθηκαν στην κοπτική εκκλησία κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο χώρος «πνίγηκε» στους καπνούς εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά και να τραυματιστούν 14. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα και επεκτάθηκε στην κύρια είσοδο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο στον 2ο και τον 3ο όροφο και να ποδοπατηθούν άνθρωποι. 

Διαβάστε ακόμη: Αίγυπτος: Φωτιά σε εκκλησία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Πώς ξέσπασε

Αρκετοί παγιδευμένοι πήδηξαν από τους επάνω ορόφους της εκκλησίας του Μάρτυρα Αμπού Σεφέιν για να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τις φλόγες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. «Ασφυξία, ασφυξία, όλοι είναι νεκροί», είπε ένας ταραγμένος μάρτυρας. Η αιτία της πυρκαγιάς στην εκκλησία στην εργατική γειτονιά Imbaba δεν έγινε αμέσως γνωστή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η αρχική έρευνα έδειξε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Πλάνα από το σημείο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειξαν καμένα έπιπλα, μεταξύ των οποίων ξύλινα τραπέζια και καρέκλες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά και να μεταφέρουν τα θύματα σε ασθενοφόρα. Οικογένειες που έκλαιγαν περίμεναν έξω για να μάθουν πληροφορίες για συγγενείς που βρίσκονταν ακόμα μέσα στην εκκλησία ή είχαν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Αίγυπτος: Συλληπτήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών. Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα στέκεται «με πλήρη αλληλεγγύη στους στενούς μας φίλους, τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA