ΔΙΕΘΝΗ
16/08/2022 03:20

Salman Rushdie: Για την επίθεση ευθύνεται ο συγγραφέας και οι υποστηρικτές του, απαντά το Ιράν

«Ο Σαλμάν Ρούσντι εξέθεσε τον εαυτό του στην οργή του λαού, εξυβρίζοντας τα όσια και τα ιερά του ισλάμ και παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Salman Rushdie: Για την επίθεση ευθύνεται ο συγγραφέας και οι υποστηρικτές του, απαντά το Ιράν
Salman Rushdie (Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Ο Σαλμάν Ρούσντι (Salman Rushdie) και οι υποστηρικτές του είναι οι μόνοι που ευθύνονται για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή εναντίον του διάσημου συγγραφέα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Ο Ρούσντι αναρρώνει, αφού μαχαιρώθηκε επανειλημμένα στη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η ελευθερία του λόγου δεν δικαιολογεί τις ύβρεις του Ρούσντι στα γραπτά του κατά της θρησκείας, δήλωσε ο Καναανί.

«Ο Σαλμάν Ρούσντι εξέθεσε τον εαυτό του στην οργή του λαού, εξυβρίζοντας τα όσια και τα ιερά του ισλάμ και παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων», δήλωσε ο Καναανί. «Στην επίθεση εναντίον του Σαλμάν Ρούσντι, δεν θεωρούμε άξιο μομφής και καταδίκης οποιονδήποτε άλλον από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του… Ουδείς έχει το δικαίωμα να κατηγορεί γι’ αυτό το Ιράν», τόνισε.

Το Ιράν δεν έχει άλλες πληροφορίες σχετικά με τον δράστη της επίθεσης εναντίον του Ρούσντι, πέρα απ’ ό,τι έχει αναφερθεί από τα Μέσα νημέρωσης, πρόσθεσε ο Ιρανός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΑΛΜΑΝ ΡΟΥΣΝΤΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ