ΔΙΕΘΝΗ
15/08/2022 20:29

Τραπεζούντα: Εκαναν δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη φανέλα της Τράμπζονσπορ - Ενοχλήθηκε ο Μπαχτσελί

Σφοδρή αντίδραση από Μπαχτσελί για τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ που δόθηκε στον Βαρθολομαίο - Ο αρχηγός του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) έγραψε ένα άρθρο για τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές εξελίξεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τραπεζούντα: Εκαναν δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη φανέλα της Τράμπζονσπορ - Ενοχλήθηκε ο Μπαχτσελί
Πηγή: AP/Glomex
Ανάγνωση:

O Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε στην Τραπεζουντα και του έκαναν δώρο τη φανέλα της Τράμπζονσπορ με το όνομα «Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαίος» πάνω. Ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φανερά ενοχλημένος σχολίασε την εν λόγω κίνηση.

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντινούπολη: «Πνίγηκε» από τις βροχές το Μεγάλο Παζάρι

Video Loading...

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την = επιγραφή «οικουμενικός » στον Ρωμιό Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να λειτουργία στη Μονή Σουμελά. Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση. Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος. υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ