Μενού
  • Α-
  • Α+

Κύμα συμπαράστασης έχει ξεσηκωθεί στην Αλβανία για τη σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα που αφαίρεσε τη σημαία από παρατηρητήριο ναυαγοσώστη στο Δυρράχιο και την πέταξε στη θάλασσα. Στον πυργίσκο υπήρχαν οι σημαίες της Αλβανίας, του Κοσόβου και της Τουρκίας

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: Η ξηρασία αποκάλυψε το «ισπανικό Στόουνχεντζ»

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, στους πύργους παρατήρησης, οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν για την ενοικίαση των δημόσιων χώρων τοποθετούν οι ίδιοι τις σημαίες που επιθυμούν. Ωστόσο, η τουρκική σημαία δίπλα στην αλβανική και την κοσοβάρικη φαίνεται πως ενόχλησε τον 48χρονο, ο οποίος ανέβηκε και την κατέβασε. Ανέβασε το κατόρθωμά του στα social media και συνελήφθη. 

Ο Αλβανός ανάρτησε το βίντεο με την ενέργειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται να ανεβαίνει στον πυργίσκο, στην παραλία του κόλπου Lalzi, να κατεβάζει την τουρκική σημαία και να την πετάει στη θάλασσα. Ο 48χρονος διώκεται ποινικά για τα αδικήματα της «υποκίνησης μίσους ή διαμάχης» και «διατάραξης δημόσιας τάξης και ειρήνης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA