Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο YouTuber ονόματι Allen Pan έχει μια περίεργη άποψη για το λόγο που τα ίδια δεν έχουν πόδια. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι ότι έχει αυτή την περίεργη αυτή άποψη αλλά ότι πρόσπαθει να το αλλάξει αυτό. Σύμφωνα με τον Allen Pan, τα φίδια σήμερα έρπουν εξαιτίας γενετικών μεταλλάξεων, που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα 100 εκατομμυρίων χρόνων. Και κάπως έτσι αποφάσισε να διορθώσει «το λάθος του Θεού», όπως το χαρακτηρίζει, που στέρησε από τα φίδια τα μπροστινά και τα πίσω πόδια.

Σύμφωνα με έρευνα από το 2014, τα κύτταρα που προορίζονταν να γίνουν τα δύο πίσω πόδια του φιδιού εξελίχθηκαν σε ημιπέη, από τα οποία μόνο το ένα χρησιμοποιείται στην αναπαραγωγή. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο απολίθωμα τετράποδου φιδιού στη Γη. Όμως, έχει ανακαλυφθεί απολίθωμα δίποδου φιδιού, ηλικίας 95 εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως είναι ο πρόγονος των σημερινών φιδιών, ενώ έμοιαζε με δράκο Komodo. 

Κάπως έτσι ο YouTuber αποφάσισε να βοηθήσει τα φίδια να σταθούν πάλι στα «πόδια» τους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας γι’ αυτό το λόγο επισκέφθηκε ένα pet shop και άρχισε να παρατηρεί προσεκτικά τις κινήσεις των σαυρών και έπειτα κατασκεύασε προσθετικά πόδια και τα δοκίμασε σε ένα φίδι. Η πρώτη κατασκευή του Pan είχε δύο αισθητήρες πίεσης και ρομποτικά πόδια, που έμοιαζαν με αυτά της αράχνης. Ήταν όμως αρκετά επίπονο για το φίδι. Το δεύτερο σχέδιο βασίστηκε στην κίνηση των σαυρών και περιελάμβανε ένα μακρύ σωλήνα, στον οποίο μπορούσε να συρθεί ελεύθερα το φίδι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA