ΔΙΕΘΝΗ
20/08/2022 05:45

Κέιπ Τάουν: Γιγάντιο καλαμάρι «βγαλμένο» από τις σελίδες του Μόμπι Ντικ ξεβράστηκε σε παραλία

Ένα τεράστιο καλαμάρι με ένα εξίσου μεγάλο ράμφος και μάτι λίγο μεγαλύτερο από ανθρώπινη μπουνιά ξεβράστηκε σε παραλία στο Κέιπ Τάουν – Είναι το δεύτερο θαλάσσιο πλάσμα που εντοπίζεται στην περιοχή τους τελευταίος μήνες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κέιπ Τάουν: Γιγάντιο καλαμάρι «βγαλμένο» από τις σελίδες του Μόμπι Ντικ ξεβράστηκε σε παραλία
Πηγή: Twitter
Ανάγνωση:

Ενα τεράστιο καλαμάρι, βγαλμένο λες από τις σελίδες του μυθιστορήματος «Μόμπι Ντικ» ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία Scarborough του Κέιπ Τάουν, λίγους μόλις μήνες μετά την εμφάνιση ενός άλλου σε απόσταση έξι μιλίων. Ένας θαλάσσιος βιολόγος βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το θαλλάσιο πλάσμα και φαίνεται στο βίντεο να απομακρύνει την σάρκα του τεράστιου καλαμαριού για να αποκαλύψει το τρομακτικό του ράμφος το οποίο χρησιμοποιεί για να κόβει το φαγητό του σε μικρά κομμάτια και να τρώει.

Αποκαλύπτει ακόμα το μάτι του τεράστιου καλαμαριού το οποίο έχει μέγεθος μπουνιάς. Τα μεγαλύτερα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν καλύτερα το φως, συμπεριλαμβανομένου του βιοφωταυγούς φωτός, το οποίο είναι δύσκολο να βρεθεί στα βάθη του ωκεανού.

Ο χρήστης του Twitter Tim Dee, ο οποίος βρήκε το θαλάσσιο πλάσμα νεκρό στην παραλία Scarborough την Τρίτη, μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο οι οποίες δείχνουν το γιγάντιο μάτι του πολύχρωμου καλαμαριού. «Γιγάντια καλαμάρια ναυάγησαν στην παραλία Scarborough σήμερα το πρωί. Πού είναι ο Μόμπι Ντικ;» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες και το βίντεο του.

Πριν από λίγους μήνες, λίγα μίλια πιο μακριά από το σημείο, είχε βρεθεί ένα ακόμα τεράστιο καλαμάρι και σύμφωνα με την dailymail.co.uk ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΘΑΛΑΣΣΑ TWITTER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ