Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρελθόν από τις πλατφόρμες του Instagram και του Facebook αποτελεί ο Άντριου Τέιτ (Andrew Tate), ένας αμφιλεγόμενος influencer. H Meta τον απέκλεισε από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα μετά από παραβίαση των πολιτικών της, κηρύσσοντάς τον επικίνδυνο για «οργανισμούς και απλούς χρήστες». Η φήμη του πρώην πρώην kickboxer και reality star άρχισε την ανοδική της πορεία το 2016 με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σόου Big Brother, παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από το ριάλιτι όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο που τον έδειχνε να χτυπάει μια γυναίκα εκτός του σόου.

Το 2017, ο Τέιτ δήλωσε στο Twitter ότι η θέση των γυναικών είναι στο σπίτι και ότι τα θύματα βιασμών «φέρουν ευθύνη» για την επίθεση που δέχτηκαν. Το αποτέλεσμα αυτών των αναρτήσεων ήταν η πλατφόρμα να τον αποκλείσει μόνιμα.

O Τέιτ έχει αποκτήσει αρκετούς φαν μέσα στα χρόνια με τα βίντεο συμβουλών του προς τους άνδρες, πολλά από τα οποία επικρίνονται για σεξιστικό ύφος. Σε ένα από τα βίντεό του στο YouTube ο Τέιτ περιέγραψε τον εαυτό του ως «τελείως μισογύνη». «Είμαι ρεαλιστής και, όταν είσαι ρεαλιστής, είσαι σεξιστής. Δεν γίνεται να είσαι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής» πρόσθεσε.

Ο Τέιτ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και έχει εμφανιστεί σε πολλά δεξιά podcasts, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών όπως το Infowars, το οποίο φιλοξενεί ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς. Πριν από την απαγόρευσή του είχε περισσότερους από 4,7 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Και το κανάλι του στο TikTok έχει απενεργοποιηθεί, ενώ διαγράφεται και υλικό που έχει hashtags που συνδέονται με αυτόν.  «Ο μισογυνισμός είναι μια ιδεολογία μίσους που δεν είναι ανεκτή στο TikTok» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Αφαιρούμε άμεσα βίντεο και λογαριασμούς εδώ και εβδομάδες και χαιρετίζουμε την είδηση ότι και άλλες πλατφόρμες λαμβάνουν μέτρα εναντίον αυτού του ατόμου». 

Η βρετανική ομάδα υπεράσπισης Hope Not Hate χαρακτήρισε τον Τέιτ «επικίνδυνο μισογύνη» και κάλεσε περισσότερες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον διαγράψουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA