Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Τζόρτζια Μελόνι, προέδρου των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, αλλά και ένα tweet του ίδιου του κόμματος. Mε αναφορά της στην ανάγκη να στηριχθεί η δυνατότητα άθλησης των νέων, η Τζόρτζια Μελόνι συμπεριέλαβε την ανορεξία, τη βουλιμία και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις στις «συμπεριφορές που δεν σέβονται τους κανόνες της κοινωνίας».

Ο Ενρίκο Λέτα, ο γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση αυτή και ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Φιλίπο Σένσι, πρόσθεσε ότι «με το να χαρακτηρίζεις "ανάρμοστες συμπεριφορές" την ανορεξία και τη βουλιμία δείχνεις ότι δεν διαθέτεις ούτε ίχνος ντροπής».

«Το να μπερδεύει κανείς ασθένειες όπως η ανορεξία με τις συμμορίες νέων και την εξάρτηση από τυχερά παιχνίδια, μας αφήνει πραγματικά άναυδους. Σημαίνει ότι δεν σέβεται τους νέους ανθρώπους αλλά αντιθέτως, τους προσβάλλει», τόνισε η Πάολα Μπολντρίνι, αντιπρόεδρος της επιτροπής θεμάτων υγείας της ιταλικής Γερουσίας. Η Τζόρτζια Μελόνι, αρχικά, υπερασπίσθηκε τη θέση και την όλη της προσέγγιση, επιμένοντας ότι είχε ως σημείο αναφοράς την υγεία των νέων, αλλά τα Αδέλφια της Ιταλίας αποφάσισαν, τελικά, να σβήσουν το συγκεκριμένο tweet.

Τζόρτζια Μελόνι: Δημοσίευσε βίντεο βιασμού Ουκρανής 

Η ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ηγείται της κούρσας για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατηγορήθηκε σήμερα και για επαίσχυντη προεκλογική εκστρατεία από τους αντιπάλους της, μετά τη δημοσίευση βίντεο με τον βιασμό μιας Ουκρανής από μετανάστη σε ιταλική πόλη.

Η γυναίκα, 55 ετών, δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής (21/8), στο κέντρο της πόλης Πιατσέντσα στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια, και απαθανατίστηκε από κάτοικο της περιοχής με το κινητό από το μπαλκόνι του. Ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια του βιασμού. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη και ανέφερε ότι ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση, καθώς η έρευνα συνεχιζόταν. Πρόκειται για έναν άνδρα 27 ετών, αιτούντα άσυλο από την Γουινέα.

Απάντησε στις αντιδράσεις η Μελόνι

Η απάντηση της Τζόρτζια Μελόνι δεν άργησε να έρθει. «Δεν επιτρέπω στον Ενρίκο Λέτα να διαδίδει ψέματα για εμένα και να κάνει ζοφερή προπαγάνδα για τον πολύ σοβαρό βιασμό στην Πιατσέντσα» τόνισε η Μελόνι, η οποία υπογραμμίζει πως στο βίντεο δεν αναγνωρίζεται το θύμα και πως προέρχεται από τον ιστότοπο μιας σημαντικής εθνικής εφημερίδας», ενώ πρόσθεσε πως «ειλικρινά ντρέπομαι για τους πολιτικούς ηγέτες που, ενώ χρησιμοποιούν βιασμό για να μου επιτεθούν, δεν ξοδεύουν ούτε μια λέξη αλληλεγγύης για το θύμα, προφανώς από φόβο μήπως χρειαστεί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της επιδεινούμενης έκτακτης ανάγκης της ασφαλείας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA