Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χαβιέρ Γκούμερλον είναι πυροσβέστης. Και είναι ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο του τραγικού αυτοκινητικού δυστυχήματος. Ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο. Σχεδόν 25 χρόνια μετά ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του Γουίλιαμ και Χάρι αλλά και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε για να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά, ο ίδιος περιέγραψε την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η ξανθιά γυναίκα που κλήθηκε να σώσει, ήταν η πριγκίπισσα. «Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως είπε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Μου είπε "Θεέ μου τι έγινε;" και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή» είπε ο άνδρας. «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη. Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου» είπε ο πυροσβέστης και πρόσθεσε:

«Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA