Μενού
  • Α-
  • Α+

Αιφνιδιαστικά το πρόγραμμά του άλλαξε την Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύμφωνα με πληροφορίες συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, ώστε να συζητήσει με στελέχη του κόμματός του για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες στη Τουρκία ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν αρκετά νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2023. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα και κάλεσε όλα τα στελέχη και τους υπουργούς του.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Φωτογραφίες από τους S-300 στην Κρήτη ήθελαν τα τουρκικά μαχητικά

Οι φήμες αρχίζουν να φουντώνουν στη Τουρκία και να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις, καθώς πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τη δεδομένη χρονική στιγμή θα μπορούσε να συμφέρει τον Ερντογά, καθώς, η αντιπολίτευση δεν έχει βρει υποψήφιο που θα «κοντραριστεί» με τον Τούρκο πρόεδρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν βασικός αντίπαλος ακόμα. Μάλιστα και τα τουρκικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως θέμα της σύσκεψης στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ήταν η εκλογική στρατηγική.

Τσελίκ: «Στην ώρα τους οι εκλογές»

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ομέρ Τσελίκ, διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Είναι πολύ φυσιολογικό να προετοιμαστούμε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά θα γίνουν στην ώρα τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν.

Ωστόσο, το γεγονός ότι στη σύσκεψη βρέθηκαν όλα τα ανώτερα στελέχη του κόμματος, καθώς και οι βοηθοί του στην προεδρία δείχνει πως αυτή η πρώτη συνεδρίαση για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές μπορεί να έρθουν νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι συμμετέχοντες έκαναν ανασκόπηση των μέχρι τώρα εργασιών του κόμματος και αξιολόγησαν τις μελλοντικές δραστηριότητες ενόψει των εκλογών. Οι στρατηγικές του κόμματος να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους και οι στρατηγικές επικοινωνίας έχουν επίσης αξιολογηθεί, ενημέρωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τέτοιες συναντήσεις τακτικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA