Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ένας 36χρονος άνδρας από τη Σικελία, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection, διαγνώστηκε ταυτόχρονα με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων, αλλά τα ξεπέρασε όλα και είναι... καλά στην υγεία του! Την ιστορία του αποκάλυψαν οι ειδικοί της πολυκλινικής Rodolico-San Marco στην Κατάνια και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Paolo Giaccone στο Παλέρμο της Ιταλίας, στο βρετανικό περιοδικό μολυσματικών ασθενειών.

Όπως είπαν, εννέα ημέρες μετά την επιστροφή του από διακοπές στην Ισπανία, ο άνδρας άρχισε να εμφανίζει πυρετό (θερμοκρασία πάνω από 39), ατονία, πονόλαιμο, πονοκέφαλο και πρήξιμο των βουβωνικών λεμφαδένων. Συμπτώματα που αποδίδονται και στις δύο λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, για να διευκρινιστεί η αιτία της πιθανής μόλυνσης, τέθηκε η ανάγκη για ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Στις 3 Ιουλίου, η επιβεβαίωση: ο άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Στην πορεία της απομόνωσης στο σπίτι του η κλινική εικόνα του άλλαξε ραγδαία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εμφανίστηκαν οι πρώτες φλύκταινες στο σώμα του ασθενούς: στο αριστερό χέρι, στον κορμό, στο πρόσωπο, στους γλουτούς και στα κάτω άκρα. Τα συμπτώματα αυτά είναι όμοια με εκείνα της ευλογιάς των πιθήκων. Του έγιναν τα σχετικά τεστ στα επείγοντα της πολυκλινικής Rodolico-San Marco και διαπιστώθηκε πως είναι θετικός!

Ο άνδρας είπε στους γιατρούς πως κατά τη διάρκεια των διακοπών του είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες χωρίς προφυλακτικό. Ο 36 εισήχθει στο νοσοκομείο και κατά τις αιματολογικές εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός και στον ιό HIV!

Πάντως, ο 36χρονος ανάρρωσε πολύ γρήγορα, ενώ εξαφανίστηκαν και τα εξανθήματα και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψε σπίτι του.

«Αυτή η περίπτωση υπογραμμίζει πως τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων και του Covid-19 μπορούν να επικαλύπτονται και επιβεβαιώνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν το ιστορικό των “σεξουαλικών συνηθειών” και των πρόσφατων ταξιδιών των ασθενών, καθώς θεωρούνται πληροφορίες ζωτικής σημασίας για τη σωστή διάγνωση. Εάν κάποιος είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, συνιστάται ο έλεγχος για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA