ΔΙΕΘΝΗ
28/08/2022 18:52

Μπέρμποκ: Ο υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας θα κρατήσει πολλά χρόνια - Να μην διαιρεθεί η Ευρώπη

«Φυσικά θα ήθελα να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, αλλά δυστυχώς πρέπει να υπολογίσουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί περαιτέρω βαρύ οπλισμό από τους φίλους της το επόμενο καλοκαίρι» αναφέρει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Ανναλένα Μπέρμποκ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μπέρμποκ: Ο υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας θα κρατήσει πολλά χρόνια - Να μην διαιρεθεί η Ευρώπη
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

«Ο κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι ο πόλεμος αυτός μπορεί να διαρκέσει χρόνια». Με αυτά τα λόγια η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ προετοιμάζει τους Γερμανούς για έναν ρωσικό πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, εκτιμώντας μάλιστα σε σκληρή γλώσσα ότι «η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει την εμμονή της να υποτάξει την Ουκρανία και τον λαό της», αναφέρει η DW στο σημερινό της ρεπορτάζ.

«Φυσικά θα ήθελα να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, αλλά δυστυχώς πρέπει να υπολογίσουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί περαιτέρω βαρύ οπλισμό από τους φίλους της το επόμενο καλοκαίρι» αναφέρει, τονίζοντας ότι η αμέριστη στήριξη προς το Κίεβο «για όσο χρειαστεί» είναι απαραίτητη, διότι «η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία μας και την ειρηνική τάξη πραγμάτων».

«Η Κριμαία είναι τμήμα της Ουκρανίας»

«Ήταν μια αυταπάτη του Πούτιν» ότι θα κατακτούσε την Ουκρανία τόσο απλά», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών, επαινώντας το θάρρος των Ουκρανών στον αγώνα τους για την ελευθερία. Όσο για την Κριμαία, το μήλον της έριδος από όπου και ξεκίνησε ουσιαστικά το 2014 η ρωσική προέλαση επί ουκρανικών εδαφών, η Ανναλένα Μπέρμποκ θεωρεί ότι «η Κριμαία είναι επίσης τμήμα της Ουκρανίας. Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε ποτέ την παράνομη προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014» και ως τούτου οι ουκρανικές προσπάθειες ανακατάληψής της είναι δικαιολογημένες».

«Υβριδικός» ενεργειακός πόλεμος με «όπλα» τους αγωγούς

Στο πεδίο της ενέργειας η Ανναλένα Μπέρμποκ εκτιμά ότι ο ενεργειακός πόλεμος που έχει κηρύξει η Μόσχα προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Γερμανία έχει ως απώτερο στόχο «την κοινωνική διαίρεση» της Ευρώπης. «Αυτό ακριβώς είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε» αναφέρει η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών.

Ως προς τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 εκτιμά τέλος ότι λειτουργούν ως «όπλα» στα χέρια του Πούτιν στο πλαίσιο ενός «υβριδικού πολέμου». Μάλιστα με αφορμή την πρόταση του αντιπροέδρου των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι περί ενδεχόμενου ανοίγματος του ρωσογερμανικού αγωγού Nord Stream 2 σε περίπτωση συνέχισης των προβλημάτων στον Nord Stream 1, σχολίασε σκωπτικά:

«Διερωτώμαι ενίοτε αν κάποιοι έχουν καταλάβει ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι με κανόνες και ότι δεν πρόκειται για ξαφνικά προβλήματα στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο (...) Εάν ο Πούτιν δεν παραδίδει φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 1 γιατί να το κάνει μέσω του Nord Stream 2;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΛΕΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΚ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ