Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Καλιτσντάρογλου, με αφορμή το μεταναστευτικό. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανόλης Κωστίδης, ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» τα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζοντας ότι «αν πληρώσεις, οι λαθρέμποροι σε πάνε οπουδήποτε».

«Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί. Η πλειοψηφία αυτών είναι από τη Συρία. Τα σύνορα μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι. Σήμερα αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα. Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρετε οποιονδήποτε. Δίνετε χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται να ανατρέψουν την προπαγάνδα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Άγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια «έχει σώσει 41.000 ζωές στο Αιγαίο, όταν οι βάρκες βυθίζονταν».  Με αυτό τον τρόπο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε την κατάσταση του επικρατεί στη γειτονική χώρα σχετικά με το μεταναστευτικό, η οποία ανάγεται στη συνέχεια σε σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα και κατ' επέκταση για τις χώρες της Ευρώπης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA