Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού του πετρελαιοφόρου Affinity V προσάραξε και έκλεισε τη θαλάσσια οδό στη Διώρυγα του Σουέζ. Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης και άμεσα σήμανε συναγερμός καθώς υπήρξε ανησυχία για επανάληψη του φαινομένου του 2021 όταν η οδός είχε μείνει για μεγάλο διάστημα κλειστή λόγω προσάραξης.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Στο τραπέζι της G7 η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Το δεξαμενόπλοιο με εκτόπισμα 64.000 τόνων απεγκλωβίστηκε χάρη στην επέμβαση «πέντε και πλέον» ρυμουλκών, διευκρίνισε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (ΑΔΣ). Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Vessel Finder, το πετρελαιοφόρο υπό σημαία Σιγκαπούρης έχει μήκος 250 μέτρων και πλάτος 45 και κατευθύνεται στο λιμάνι Γιάνμπου της Ερυθράς Θάλασσας, στη Σαουδική Αραβία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το συμβάν είναι το πρώτο του είδους αφότου πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Ever Given, εκτοπίσματος σχεδόν 200.000 τόνων, απέκλεισε τη Διώρυγα για αρκετές ημέρες όταν προσάραξε σε μια όχθη της εν μέσω αμμοθύελλας τον Μάρτιο του 2021. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του είχε διαρκέσει έξι ημέρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν εργαζόμενο της ΑΔΣ. Το χθεσινό συμβάν σημειώθηκε στο ίδιο, νότιο τμήμα της Διώρυγας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA