ΔΙΕΘΝΗ
01/09/2022 20:30

Ρωσία: Τέλος το πετρέλαιο σε όσες χώρες βάλουν πλαφόν στην τιμή του

O Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου στις χώρες που θα αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσία: Τέλος το πετρέλαιο σε όσες χώρες βάλουν πλαφόν στην τιμή του
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:
Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Ρωσία με τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Νόβακ, να δηλώνει τώρα ότι η χώρα του θα σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο τις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου στις χώρες που θα αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Όσον αφορά τα όρια τιμών: εάν επιβάλουν πλαφόν, τότε είμαστε σαφείς ότι σε αυτές τις εταιρείες ή τις χώρες δεν θα προμηθεύσουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, αφού δεν θα εργαστούμε με συνθήκες εκτός αγοράς», τόνισε ο Νόβακ. Ταυτόχρονα, ο Νόβακ χαρακτήρισε «απόλυτο παραλογισμό» τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

«Πρόκειται για παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου. Τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο σε αποσταθεροποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας και αγοράς», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τίμημα αυτού του μέτρου θα κληθούν να πληρώσουν πρώτοι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ