Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον Άντριου Τέιτ στις ΗΠΑ - ο οποίος έχασε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - σειρά είχε ο Βρετανός Youtuber Τζέιμς Όουεν που έχει κατηγορηθεί πολλάκις για ρατσισμό και ρητορική μίσους. Ο Τζέιμς Όουενς χρησιμοποιούσε κωδικούς και ευφημισμούς για να παρακάμπτει την αυτόματη εποπτεία του περιεχομένου στην πλατφόρμα, για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίων Εβραίων και μαύρων ανθρώπων, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Το YouTube ανέφερε ότι έκλεισε το κανάλι που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος εξτρεμιστής, ο οποίος χρησιμοποιούσε το όνομα «αγιατολάχ». Η εταιρεία, που ανήκει στην Google, ανέφερε ότι το κανάλι «Tollahvision- The Ayatollah» παραβίαζε την πολιτική της για τη ρητορική μίσους.  «Έπειτα από έλεγχο, τερματίσαμε το κανάλι Tollahvision λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων της πολιτικής μας για τη ρητορική μίσους, η οποία απαγορεύει αυστηρά το περιεχόμενο που προωθεί τη βία ή το μίσος εναντίον ατόμων ή ομάδων, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube. 

https://www.instagram.com/p/Ch8Rb-cDvJb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Red Flare- μια ανεξάρτητη κολεκτίβα ερευνητών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων που αποκαλύπτει την ακροδεξιά στη Βρετανία- παρακολουθεί από το 2020 το περιεχόμενο που παράγει ο Όουενς, ο οποίος χρησιμοποιούσε ψεύτικη φωτογραφία προφίλ και αλλοίωνε την προφορά του.  Η πλατφόρμα, συμπλήρωσε, εφαρμόζει αυστηρά αυτή την πολιτική και αφαίρεσε 95.000 βίντεο, λόγω ρητορικής μίσους, το πρώτο τρίμηνο του 2022.  Σύμφωνα με την κολεκτίβα, το κανάλι Tollahvision άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2019 και είχε πάνω από 400.000 views προτού κλείσει. 

«Απορρίπτω κατηγορηματικά την έννοια του “ρατσισμού”. Το να φροντίζεις ιδιαίτερα τους δικούς σου ανθρώπους είναι το πιο φυσιολογικό και υγιές πράγμα στον κόσμο», υποστήριξε ο Όουενς μιλώντας στον Guardian.  «Ο “ρατσισμός” είναι απλά μια συκοφαντία κατά των λευκών. Είναι ένα όπλο μαζικής ψυχολογικής κακοποίησης, που επινοήθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει τους λευκούς να σκέφτονται και να ενεργούν προς το δικό τους συμφέρον, ενώ μας παίρνουν την κυριαρχία μας και τις πατρίδες μας», ισχυρίστηκε ακόμη ο 37χρονος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA