Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά, Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα στην Τουκουμάν της βορειοδυτικής Αργεντινής, λόγω μιας οξείας πνευμονίας «άγνωστης αιτιολογίας». Όλα τα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην ίδια κλινική και οι γιατροί έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής να προσβλήθηκαν οι ασθενείς αυτοί από Covid-19 ή από γρίπη.

Συνολικά τα κρούσματα είναι εννέα: οκτώ μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής Σαν Μιγκέλ δε Τουκουμάν και ένας ασθενής που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Όλοι τους εμφάνισαν συμπτώματα μεταξύ 18-23 Αυγούστου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της επαρχίας αυτής, Λουίς Μεδίνα Ρούις.

Δύο μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πέθαναν τη Δευτέρα και την Τετάρτη ενώ χθες υπέκυψε και μια 70χρονη γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλευόταν στην κλινική. Η ασθενής χειρουργήθηκε στη χοληδόχο κύστη και στη συνέχεια μπήκε άλλες δύο φορές στο χειρουργείο. Αμέσως μετά παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνιση συμπτωμάτων στους άλλους ασθενείς. Σύμφωνα με τον υπουργό, εξετάζεται το ενδεχόμενο η γυναίκα αυτή να ήταν ο «ασθενής μηδέν». «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε βρει τίποτα που να εξηγεί τα αίτια της επιδημίας. Για αυτό δε γνωρίζουμε και την εξέλιξή της», πρόσθεσε ο Ρουίς.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους επειδή έχουν αποκλειστεί ως υπαίτιοι για την εκδήλωση της πνευμονίας η Covid-19, ο ιός γρίπης A και ο χανταϊός. Το γεγονός ότι έχουν προσβληθεί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ίσως μαρτυρά ότι πρόκειται για επιθετική νόσο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2019, άρχισαν να διατυπώνονται οι πρώτες επίσημες αναφορές για την εκδήλωση του κορονοϊού με έναν πανομοιότυπο τρόπο αφού στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι είναι αυτή η «νέα επιθετική νόσος»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA