Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτός που είχε πει πως στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις τα πάντα είχε απόλυτο δίκαιο. Το θέμα είναι πως ακόμα και αυτός δε θα μπορούσε να φανταστεί πως κάποια στιγμή μια γυναίκα που φτιάχνει κοσμήματα θα γινόταν viral επειδή ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιεί είναι... σπέρμα! Ακούγεται αστείο; Είναι! Για την ακρίβεια είναι μια εξαιρετικά επικερδής επιχειρηματική ιδέα η οποία ξεκίνησε ως αστείο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Amanda Booth μαζί με τον σύζυγο της φτιάχνουν χειροποίητα κοσμήματα στον Καναδά όπου διαμένουν. Κάποια στιγμή άρχισαν να ανεβάζουν στο TikTok βίντεο με τις δημιουργίες τους, που ονόμασαν «j–zy jewelry». Τα βίντεο αυτά είχαν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση και το ζευγάρι απέκτησε φανατικό κοινό.

Έτσι κάτω από κάθε βίντεο που ανέβαζαν στην πλατφόρμα ο κόσμος έμπαινε και σχολίαζε. Διάφοροι χρήστες, μάλιστα, ξεκίνησαν να στέλνουν διάφορα αιτήματα για το τι θα ήθελαν να δουν ως επόμενη δημιουργία ή από τι υλικό θα ήθελαν να είναι φτιαγμένο το επόμενο κόσμημα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ένας από τους χρήστες, ωστόσο, ζήτησε «κοσμήματα από σπέρμα». Μετά τη σχετική πλάκα και το ανάλογο γέλιο το ζευγάρι ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο διακωμωδούσε το σχετικό αίτημα. Και τότε έγινε η έκπληξη... Ξαφνικά βρέθηκαν πάρα πολλοί που δήλωναν πρόθυμοι να αγοράσουν ένα τέτοιο κόσμημα για να του χαρίσουν στη σύντροφό τους! Όσο και αν όλο αυτό ακούγεται σαν πλάκα οι προτάσεις ήταν σοβαρές και έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να αρχίσει να παρασκευάζει τα συγκεκριμένα κοσμήματα, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες για... τεχνικούς λόγους.

https://www.tiktok.com/@amandaldbooth/video/7126246590443949318

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως οι πελάτες πέρασαν στο επόμενο επίπεδο και προκειμένου να μην καθυστερεί η διαδικασία παραγωγής άρχισαν να στέλνουν μέσω του ταχυδρομείου συσκευασμένο το σπέρμα σε ειδικό δοχείο! Και κάπου εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα. Η Amanda Booth ανέφερε στη συνέχεια ξεκινάει μια «καθόλου ευχάριστη διαδικασία». Σύμφωνα με την ίδια, επειδή η μυρωδιά είναι έντονη, η επεξεργασία αυτών των κοσμημάτων γίνεται πάντα στο τέλος της ημέρας, ώστε να μην βρωμάει άσχημα το εργαστήριο της.

«Τα επεξεργαζόμαστε στο τέλος της ημέρας, διαφορετικά, εργαζόμαστε με τη συγκεκριμένη μυρωδιά όλη μέρα και είναι απλά… Το κάναμε το πρωί μια μέρα και σκέφτηκα “όχι, δεν θα το ξανακάνω ποτέ”», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη New York Post. Παράλληλα, ανέφερε ότι χρειάζεται ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρμα μαζί με πολυμερές πηλό, για να φτιαχτεί το κόσμημα.

Πλέον, οι δημιουργίες της έχουν γίνει ανάρπαστες, όπως υποστηρίζει, ενώ λαμβάνει συνέχεια αιτήματα, αλλά και δείγματα για να φτιάξει νέα κοσμήματα. Είναι ενδεικτικό πως τα περισσότερα από τα βίντεό της έχουν πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές ενώ οι πελάτες της είναι, πλέον, εκατοντάδες από όλο τον κόσμο! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA