ΔΙΕΘΝΗ
02/09/2022 04:58

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου «ψαλιδίζει» τη διαφορά από τον Λούλα ενόψει των εκλογών

Μπορεί ο Λούλα ντα Σίλβα να διατηρεί μια σημαντική διαφορά από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου αλλά ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας συνεχίζει να την «ψαλιδίζει» συνεχώς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου «ψαλιδίζει» τη διαφορά από τον Λούλα ενόψει των εκλογών
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, 76 ετών, να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του νυν αρχηγού του κράτους ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, όμως ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, 67 ετών, το μείωσε κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση αυτή, ο Λούλα πιστώνεται το 45% των προθέσεων ψήφου (–2% από την προηγούμενη εκδοχή της, την 29η Αυγούστου), ενώ ο κ. Μπολσονάρου διατήρησε το δικό του ποσοστό στο 32% (αμετάβλητο).

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου επί του νυν, που βρισκόταν στις 21 μονάδες τον Μάιο, δεν έχει πάψει να συρρικνώνεται. Έφθανε τις 29 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος, γύρος την 30ή Οκτωβρίου ο Λούλα θα κερδίσει εξασφαλίζοντας το 53% έναντι 38% του ηγέτη της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς. Το προβάδισμα του ηγέτη της κεντροαριστεράς ενόψει δεύτερου γύρου των εκλογών έχει μειωθεί 2 μονάδες σε δύο εβδομάδες.

Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.734 ψηφοφόρων την 30ή Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΝΑΣΙΟ ΛΟΥΛΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ ΖΑΙΧ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ