Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε λίγα λεπτά από την απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, ο Βραζιλιάνος δράστης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Αντρες Σαμπάγκ Μοντιέλ, ήταν ο άνδρας που επιχείρησε να σκοτώσει την Κριστίνα Κίρσνερ με άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης μέχρι στιγμής. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έγιναν γνωστά αρκετά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον ίδιο. 

Διαβάστε ακόμη: Κριστίνα Κίρσνερ: 5 σφαίρες είχε το όπλο που τη σημάδευε - Σώθηκε από τύχη, αναζητούνται τα κίνητρα του δράστη

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στις 17 Μαρτίου 2021, όταν η αστυνομία τον είδε να κάθεται σε ένα αυτοκίνητο χωρίς την πίσω πινακίδα. Στην αναφορά τους οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι, όταν άνοιξε την πόρτα για να δείξει τα έγγραφά του, κρατούσε ένα μαχαίρι 35 εκατοστών που είπε ότι χρησιμοποιούσε για να αμυνθεί. Σε ερώτηση της αστυνομίας για την απουσία της πίσω πινακίδας του οχήματος, ο Βραζιλιάνος την απέδωσε σε πρόσφατο τρακάρισμα. Ο άνδρας φαίνεται να εργαζόταν στην Αργεντινή ως κούριερ, ωστόσο δεν έχει ούτε φορολογικές δηλώσεις, ούτε λογαριασμούς στο όνομά του.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής, Télam, αναγνώρισε τον άνδρα ως υπήκοο Βραζιλίας, με το όνομα Fernando Andre Sabag Montiel. Το υπουργείο Ασφάλειας της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό ήταν ένα πυροβόλο όπλο 0,380, που είχε σφαίρες μέσα.

«Η Κριστίνα είναι ακόμα ζωντανή γιατί, για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τεχνικά αυτή τη στιγμή, το όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο με πέντε σφαίρες, δεν πυροβόλησε αν και η σκανδάλη είχε πατηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ.

Κριστίνα Κίρσνερ: Τη σημάδεψε με όπλο και τράβηξε τη σκανδάλη

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν τον Φερνάντο Αντρες Σαμπάγκ Μοντιέλ σχεδόν δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έστρεψε το πυροβόλο όπλο που κρατούσε και τράβηξε τη σκανδάλη εναντίον της αντιπροέδρου της χώρας καθώς η Κριστίνα Κίρσνερ επέστρεφε στο σπίτι της! Σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας, ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την αντιπρόεδρο είναι ο 35χρονος Βραζιλιάνος Φερνάντο Αντρες Σαμπάγκ Μοντιέλ. Το κίνητρο της επίθεσης είναι άγνωστο.

Τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας ο δράστης σηκώνει το αριστερό του χέρι που έχει το όπλο και προσπαθεί να πυροβολήσει. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο άνδρας τραβάει τη σκανδάλη αλλά ήταν μια απειλητική κίνηση και δεν είχε σφαίρες μέσα σε αυτό, είτε, και αυτό είναι ίσως το πιο τρομακτικό, το όπλο μπλόκαρε και η αντιπρόεδρος της Αργεντινής ζει από καθαρή τύχη!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Κριστίνα Κίρσνερ έχει μια ομάδα ασφαλείας 100 ομοσπονδιακών αστυνομικών που είναι το μεγαλύτερο σύστημα ασφαλείας σε όλη την ιστορία της Αργεντινής, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την εικόνα του προσώπου αυτού καθώς σημάδευε στο κεφάλι την πρώην πρόεδρο Κίρσνερ καθώς η νυν αντιπρόεδρος έβγαινε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στην κατοικία της. «Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Φερνάντες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA