Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν την πήραν και... τόσο καλά στην Αγκυρα την κίνηση του ΝΑΤΟ να διαγράψει την απαράδεκτη ανάρτηση που είχε κάνει για τη Μικρασιατική Καταστροφή, με το υπουργείο Αμυνας στην Τουρκία να προχωρά σε μία οργισμένη ανάρτηση - διαμαρτυρία. «Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ. Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο twitter του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Ολα αυτά βέβαια την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει... άοκνα τις εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα τα «βέλη» του προς το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, στις... καθιερωμένες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν». Και συνέχισε: «Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο». Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει, ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».  Στη συνέχεια, φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA