Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο Οχάιο η υπόθεση με νεαρό μαύρο που σκότωσαν αστυνομικοί ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του. Η οικογένεια του 20χρονου Ντόνοβαν Λιούς προσφεύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας αστυνομική βία ενώ το βίντεο από το περιστατικό συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Κηδεύεται στη Μόσχα - Θα απουσιάζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι ξένοι ηγέτες

Ο Ντόνοβαν έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα της Τρίτης (30/8) στο Κολόμπους, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Βίντεο από την κάμερα που έφερε ένας από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ένταλμα σύλληψης, δείχνει έναν αστυνομικό συνοδεία ενός σκύλου να ανοίγει την πόρτα ενός δωματίου και στη συνέχεια, σχεδόν αμέσως, να πυροβολεί εναντίον του 20χρονου που βρισκόταν σε ένα κρεβάτι.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα και ο Άντριου Γκίνθερ, δήμαρχος του Κολόμπους, δεσμεύθηκε «πλήρη διαφάνεια» για «τον τραγικό θάνατο του Ντόνοβαν Λιούς». «Η οικογένεια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ρεξ Έλιοτ δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Στο ένα πλάνο μετά το άλλο το βίντεο αποκαλύπτει την αλήθεια: τρεις λευκοί αστυνομικοί συνοδευόμενοι από έναν επιθετικό σκύλο (...) σκότωσαν εν ψυχρώ έναν 20χρονο, άοπλο νεαρό ο οποίος παρέμενε στο κρεβάτι του, ακολουθώντας τις εντολές της αστυνομίας», τόνισε. Η επικεφαλής της αστυνομίας του Κολόμπους, η Ιλέιν Μπράιαντ, δήλωσε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε την ώρα που ο Λιούς φάνηκε να σηκώνει το ένα του χέρι στο οποίο κρατούσε κάτι. Δίπλα του βρέθηκε μόνο ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, πρόσθεσε η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA