Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της υπουργού Εσωτερικών όταν αναλάβει επισήμως την πρωθυπουργία της Βρετανίας η Λιζ Τρας. Η απόφαση της Πατέλ έγινε γνωστή λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η νίκη της Τρας στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. 

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός της χώρας

«Συγχαίρω τη Λιζ Τρας για την εκλογή της και θα την στηρίξω ως νέα πρωθυπουργό» ανέφερε η Πατέλ στην επιστολή της παραίτησής της, που απευθύνεται στον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. «Επέλεξα να συνεχίσω να υπηρετώ τη χώρα και την περιφέρεια του Γούιθαμ από τα πίσω έδρανα (σ.σ. του κοινοβουλίου) όταν αναλάβει επισήμως η Λιζ Τρας και διορίσει νέο υπουργό Εσωτερικών», πρόσθεσε. Η Λιζ Τρας αναμένεται ότι θα μεταβεί αύριο στις 12.10 το μεσημέρι (ώρα Βρετανίας, 14.10 ώρα Ελλάδας) στο Κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, όπου θα λάβει τον επίσημο διορισμό της από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA