ΔΙΕΘΝΗ
06/09/2022 22:35

Γαλλία: Στη Μασσαλία το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο που φέρνει την επανάσταση στη ναυσιπλοΐα

Την ώρα που η ενεργειακή κρίση στον κόσμο καλά κρατεί, στο λιμάνι της Μασσαλίας έκανε την εμφάνισή του το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πλοίο στον κόσμο - Πρακτικά δεν επιβαρύνει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γαλλία: Στη Μασσαλία το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο που φέρνει την επανάσταση στη ναυσιπλοΐα
(Πηγή: La Maridionale)
Ανάγνωση:

Μια επανάσταση γεννιέται στο λιμάνι της Μασσαλίας. Η γαλλική εταιρεία La Maridionale μόλις εγκαινίασε το Piana, ένα ηλεκτρικό πλοίο με μηδενικές εκπομπές σωματιδίων. Αυτό είναι το όνειρο ενός κλάδου που στιγματίζεται από το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα σε αυτήν την περιοχή της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμη: Pagani Zonda HP Barchetta: Θρύψαλα αυτοκίνητο των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τρακάρισμα στην Κροατία

Video Loading...

«Έχουμε ένα σύστημα που είναι σχεδόν πλήρες, το οποίο αντιμετωπίζει τόσο τα λεπτά σωματίδια, τα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια, αλλά και αέρια. Είναι αλήθεια ότι για μια εταιρεία όπως η La Meridionale είναι πραγματικά εξαιρετικό γιατί δεν είναι γίγαντας σε αυτόν τον τομέα, οπότε μπορούμε να επικροτήσουμε πραγματικά τη δέσμευση της εταιρείας» δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Atmo Sud.

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι, το πλοίο λειτουργεί με ηλεκτρικό σύστημα. Στη θάλασσα ειδικά φίλτρα με διττανθρακικό νάτριο μειώνουν τις εκπομπές του πρακτικά στο μηδέν. «Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος πέρα από τη μείωση οξειδίων του θείου είναι η μείωση των λεπτών σωματιδίων σε μάζα και των εξαιρετικά λεπτών σε ποσοστό ως και 99,9%» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας La Meridionale.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι δεν έχει ανακαλύψει τίποτα. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στην ξηρά εδώ και χρόνια σε βιομηχανίες όπως οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί. «Η πρόκληση για εμάς ήταν να το κάνουμε κατάλληλο για τον τομέα της ναυσιπλοΐας, δηλαδή δεδομένου του όγκου και του βάρους πως μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα πλοίο, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα ευστάθειας των πλοίων και τον χώρο» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας La Meridionale..

Αν και δεν θα υπάρχουν εκπομπές στην ατμόσφαιρα, τόνοι απορριμμάτων θα παράγονται και στη συνέχεια θα θάβονται. Αυτό όμως είναι το μικρότερο κακό, καθώς 9 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΑΛΛΙΑ ΠΛΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ