Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολη η Βρετανία κρατά την αναπνοή της αναφορικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, με χαρακτηριστική να είναι η στιγμή που η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός Λιζ Τρας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της 96χρονης μονάρχη ενώ ήταν παρούσα σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, η Λιζ Τρας έλαβε από τον Ναντίμ Ζαχάουι ένα χαρτάκι με τις εν λόγω πληροφορίες, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε αποκαλύψει τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση.

Σημειώνεται ότι ο Ναντίμ Ζαχάουι διορίστηκε Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ στην κυβέρνηση της Λιζ Τρας και στο χαρτοφυλάκιό του περιέχονται η γη και τα περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Για αυτό και είχε την ευθύνη να ενημερώσει την πρωθυπουργό άμεσα, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του κοινοβουλίου. Από την άλλη μεριά, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την αναπληρώτριά του, Άντζελα Ρέινερ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, δήλωσε: «Ξέρω ότι μιλώ εξ ονόματος ολόκληρης της Βουλής όταν λέω ότι στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και ότι αυτή και η βασιλική οικογένεια είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας αυτή τη στιγμή». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα (8/9), καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έτρεξαν στο Παλάτι του Μπαλμόραλ για να είναι μαζί της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA