Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή φιλόζωη στη Βρετανία και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά ράτσας Πέμπροκ Κόργκι και στα άλογα. Μετά τον θάνατό της, πολλοί Βρετανοί αναρωτιούνται τι θα γίνουν τα ζώα και ποιος θα προσέχει τα τέσσερα σκυλιά και τα πάνω από 100 άλογα. Τα «βασιλικά κόργκι» ήταν διάσημα και έγιναν μέχρι και... σουβενίρ αφού η Ελισάβετ υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε τουλάχιστον 30 σκύλους της συγκεκριμένης ράτσας. 

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Λουλούδια και σημειώματα έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα 

Είχε δημιουργήσει και τη δική της «ράτσα», τα ντόργκι, με την ένωση κόργκι με ντάτσχαουντ. Η αγάπη της Ελισάβετ για τα ζώα ξεκίνησε από 7 ετών όταν οικογενειακός φίλος της έδειξε τον σκύλο του, ένα κόργκι. Σε ηλικία 18 ετών, της έδωσαν την Σούζαν, το πρώτο της κόργκι που η Ελισάβετ δεν άφηνε ποτέ μόνο του και το πήρε μέχρι και στον μήνα του μέλιτος με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της ζωής της η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πάνω από 30 κόργκι, πολλά απόγονοι της Σούζαν. Στην καθημερινή ρουτίνα της ήταν να βγάζει τους σκύλους δύο φορές την ημέρα και τους είχε διαμορφώσει δικό της δωμάτιο στο Μπάκιγχαμ. 

Το 2018, όταν ο Γουίσπερ πέθανε, φημολογούνταν πως δεν θα αποκτούσε άλλο κατοικίδιο και άλογο λέγοντας στον εκπαιδευτή και φίλο της Μόντι Ρόμπερτ πως «δεν θέλω να αφήσω πίσω κανένα κουτάβι».  Ομως το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όταν αρρώστησε ο πρίγκιπας Φίλιππος, η βασίλισσα Ελισάβετ υιοθέτησε δύο κουτάβια: ένα κόργκι, τον Μικ και ένα ντόργκι, τον Φέργκους. Λίγους μήνες μετά ο Φέργκους πέθανε και ο πρίγκιπας Αντριου έδωσε τη μητέρα του ένα κόκερ σπάνιελ, τη 4χρονη Λίζι. Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε μαζί με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τα κόργκι της το 2012, σε βίντεο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. 

Μετά τον θάνατό της, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το κόκερ σπάνιελ θα το υιοθετήσει ο πρίγκιπας Αντριου και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίνλεντον τα κόργκι. Ωστόσο δεν αποκλείεται τα σκυλιά να μείνουν στο Μπάκιγχαμ με τις δύο γυναίκες που βοηθούσαν στη φροντίδα τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA