Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Παλάτι του Μπάκινχαμ με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (8/9) ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της μακροχρόνιας βασιλείας της. Ο θάνατος της βασίλισσας βύθισε στο πένθος όλη τη Βρετανία και σημαίνει το τέλος της 2ης μακροβιότερης μοναρχίας του κόσμου και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την αποχαιρετούν και τιμούν τη μνήμη της δημοσιεύοντας συγκινητικά σκίτσα. Μάλιστα ένα από αυτά που τους έχει συγκινήσει είναι ένα σκίτσο που δείχνει την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο να έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ δεν βρέθηκε στο Μπαλμόραλ - Ο ρόλος των Καρόλου Γ' και Κέιτ Μίντλετον

Δίπλα τους ένα από τα κόργκι, τα αγαπημένα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει γείρει στο πλευρό της. Όλοι τους κάθονται σε μια καρό κουβέρτα στη μέση ενός χωραφιού. Η λεζάντα κάτω από το σκίτσο γράφει: «Γεια σου και πάλι Λίλιμπετ» όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος την αγαπημένη του σύζυγο για πάνω από 70 χρόνια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 Την εικόνα μοιράστηκε αρχικά ο «murphy's sketches», συγκινώντας τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «αντίο» από τον αρκούδο Πάντινγκτον

Ένα άλλο σκίτσο που μοιράστηκε ευρέως στο Twitter δείχνει και πάλι την πλάτη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία φορά το χαρακτηριστικό πράσινο παλτό της και το ταιριαστό καπέλο της να κρατάει από το χέρι τον αρκούδο Πάντινγκτον.

Δίπλα τους, ακολουθεί και πάλι ένα από τα κόργκι της βασίλισσας, κουβαλώντας πάνω του κατά λάθος βρετανικά σημαιάκια καθώς και μερικά κομμάτια από σάντουιτς μαρμελάδας – μια αγαπημένη λιχουδιά του αρκούδου. Όσο για την λεζάντα, υπάρχουν διάφορες εκδοχές που κυκλοφορούν στο Twitter, με μία από αυτές να αναφέρει: «Έκανα τα καθήκοντά του Πάντινγκτον, σε παρακαλώ, πήγαινέ με στον σύζυγό μου». Μια άλλη, από την οπτική γωνία της αρκούδας, γράφει: «Μη φοβάστε… ο κόσμος θα σας κρατάει το χέρι».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αφιερώματα έρχονται μετά το βίντεο-έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Πάντινγκτον, με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, νωρίτερα φέτος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA