Μενού
  • Α-
  • Α+

Εργολάβο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των διαστημικών στολών που θα φορά το πλήρωμα του Artemis III, ανακοίνωσε η NASA, στην πρώτη ανθρώπινη αποστολή στη Σελήνη εδώ και μισό αιώνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι στολές για την πρώτη προσελήνωση θα κοστίσουν 230 εκατομμύρια δολάρια. Η εκτόξευση, η οποία δεν αναμένεται πριν από το 2025 το νωρίτερο, θα είναι το πρώτο βήμα για τη μόνιμη παρουσία του ανθρώπου στη Σελήνη και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Πρώην κοπέλα του από το κολλέγιο βγάζει σε δημοπρασία τις προσωπικές τους στιγμές

Επιπλέον, για την ανάπτυξη νέων διαστημικών στολών που θα χρησιμοποιηθούν στη σεληνιακή επιφάνεια η NASA επέλεξε την Axiom Space, εταιρεία με έδρα το Χιούστον. Σημειώνεται ότι οι νέες στολές θα πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες, καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει στους 120 βαθμούς στη διάρκεια της σεληνιακής ημέρας και βυθίζεται στους -130 τη νύχτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA