Μενού
  • Α-
  • Α+

Άταφος παραμένει για περίπου ενάμιση χρόνο ο πρίγκιπας Φίλιππος, καθώς έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία. Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ. Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε.

Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, συνολικά 24. Έτσι τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, ο  πρίγκηπας Φίλιππος είχε δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA