ΔΙΕΘΝΗ
12/09/2022 23:03

Ιταλία: Ήταν φυλακισμένη σε αποθήκη από τον αδελφό της επί 22 χρόνια

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Στην αρχή όλα έμοιαζαν να βαίνουν ομαλά, αλλά μετά από λίγο η κατάσταση άλλαξε

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιταλία: Ήταν φυλακισμένη σε αποθήκη από τον αδελφό της επί 22 χρόνια
Ιταλία: Ήταν φυλακισμένη σε αποθήκη από τον αδελφό της επί 22 χρόνια
Ανάγνωση:

Φυλακισμένη επί 22 χρόνια στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας της παρέμενε μία 67χρονη στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Η γυναίκα εντοπίστηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία και εντοπίστηκε από καραμπινιέρους, που φρόντισαν για τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο. Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την όλη αυτή ιστορία «φρικιαστική».

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Στην αρχή όλα έμοιαζαν να βαίνουν ομαλά, αλλά μετά από λίγο η κατάσταση άλλαξε. Η Μαρία, όπως την αποκαλούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποχρεώθηκε να φύγει από το κυρίως σπίτι και να πάει στην αυλή, σε μια αποθήκη χωρίς καλοριφέρ. Της επέτρεπαν να πλένεται μόνον μια φορά τον μήνα, μέσα σε σκάφη. Δεν μπορούσε να συναντηθεί και να μιλήσει με κανέναν και η αποθήκη ήταν πάντα κλειστή, απ’ έξω, με χοντρό σπάγκο και καρφιά.

Η μόνη «έξοδος υπό επιτήρηση» είχε ως προορισμό ένα μικρό κομμωτήριο, όπου στη Μαρία επιτρεπόταν να κόβει τα μαλλιά της, αλλά χωρίς να συζητά με την κομμώτρια. Δεν είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του σπιτιού και ούτε να πηγαίνει στο νεκροταφείο, στον τάφο του συζύγου της.

Οι καραμπινιέροι υπογράμμισαν ότι η γυναίκα μπόρεσε να παραμείνει ζωντανή, χάρη στην τεράστια αντοχή και θέλησή της και ότι - έστω και μόνο με το βλέμμα - προσπαθούσε να δώσει να καταλάβει σε όποιον έβλεπε, πηγαίνοντας στο μικρό κομμωτήριο έξω από την πόλη Καμπομπάσο, τα μαρτύρια που περνούσε καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ