Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο φόβος του πληθωρισμού αφήνει βαθύ το αποτύπωμά του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το οποίο χθες Τρίτη κατέγραψε σημαντικές απώλειες καθώς και οι τριες σημαντικοί δείκτες έκλεισαν στο «κόκκινο»! Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση της Wall Street από τον Ιούνιο του 2020.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 1.276,37 μονάδων (–3,94%), στις 31.104,97 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 632,84 μονάδων (–5,16%), στις 11.633,57 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 177,72 μονάδων (–4,32%), στις 3.932,69 μονάδες.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Μπάιντεν για τον πληθωρισμό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη συνολική κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία του Ντέλαγουερ για να ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές, δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι η υποχώρηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) τον Αύγουστο ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA