Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Σαμαρκάνδη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (15/9) ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο υπήρξε χθες φημολογία ότι δέχθηκε δολοφονική επίθεση, ενώ κινείτο με την προεδρική λιμουζίνα για το σπίτι του, σε απροσδιόριστη ημερομηνία. Η «είδηση» μεταδόθηκε από αντιρωσικό κανάλι στο Telegram, αναπαράχθηκε από διεθνή Μέσα, ωστόσο, το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε επίθεση εναντίον του Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε στην πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν για να λάβει μέρος σε μία διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, όπως επίσης και με μία σειρά άλλους ηγέτες στο περιθώριο της διάσκεψης κατά τη σημερινή και την αυριανή ημέρα.

Η «επίθεση» που δεν επιβεβαιώνεται από... πουθενά

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Telegram, ο Πούτιν κατευθυνόταν με αυτοκινητοπομπή προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του. Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται το General SVR.«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου.

Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram. Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA