Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας μεγάλος μετεωρίτης εντοπίστηκε πάνω από τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία, με τις βρετανικές Αρχές να μπαίνουν σε κατάσταση συναγερμού. Οπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο Μάδεργουελ ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο διακρίνεται στον ουρανό με μία μακριά ουρά να το ακολουθεί, θυμίζοντας αρκετά... κομήτη! Μάλιστα, το UK Meteor Network έλαβε περισσότερες από 200 δημόσιες αναφορές για μια λαμπερή βολίδα στον ουρανό, με τη βρετανική υπηρεσία να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μετεωρίτη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο ήταν «τόσο χαμηλά που μπορούσες να το ακούσεις». Περαιτέρω αναφορές ανέφεραν ότι ο μετεωρίτης εντοπίστηκε και πάνω από την Ιρλανδία. Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο καθώς το αντικείμενο εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και πέρασε από το φράγμα του ήχου. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ουράνιο αντικείμενο πέρασε πάνω από τα βρετανικά νησιά και συνετρίβη βόρεια της Γλασκώβης στη Σκωτία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σημάδια πρόσκρουσης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οπως ανέφερε ένας μάρτυρας στην Daily Mail: «Το είδα να κινείται αργά στον νυχτερινό ουρανό καθώς οδηγούσα μέσα στο Dunblane με τον πατέρα μου γύρω στις 10 το βράδυ. Ηταν μια τεράστια φλεγόμενη πράσινη μπάλα με μια πορτοκαλί φλεγόμενη ουρά. Ηταν καταπληκτικό να το δεις. Στην αρχή πιστεύαμε ότι ήταν αεροπλάνο ή ελικόπτερο που συνετρίβη και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι πιθανό να ήταν μετεωρίτης». Ενα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε στο Δουβλίνο δείχνει τον μετεωρίτη να φωτίζει πράσινο τον νυχτερινό ουρανό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA