Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκότωσε τον βιαστή της και καλείται να υποβάλει αποζημίωση στην οικογένειά του. Ενας άνδρας έπεσε νεκρός από τα χέρια μιας κοπέλας, την οποία εξωθούσε στην πορνεία και βίαζε συστηματικά και τώρα η 17χρονη σήμερα Πάιπερ Λιούις καλείται να πληρώσει 150.000 δολάρια στους οικείους του εφιάλτη της. Η υπόθεση της ανήλικης Αμερικανής έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ. «Εναπαιδί που βιάστηκε δεν πρέπει ποτέ, σε καμιά περίπτωση, να χρωστά χρήματα στην οικογένεια του βιαστή του», τόνισε ένας από τους πρώην δασκάλους της, ο Λίλαντ Σκίπερ, που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για τον διαδικτυακό έρανο, ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση.

Σε ηλικία 15 ετών, η Πάιπερ Λιούις περιπλανιόταν στους δρόμους, όταν ένας 35χρονος άνδρας την προσέγγισε, την βίασε κατ’ επανάληψη και την εξέδιδε σε άλλους για να κερδίζει χρήματα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα. Τον Ιούνιο του 2020 η Πάιπερ Λιούις σκότωσε τον Ζακάρι Μπρουκς στην Αϊόβα και ομολόγησε την ενοχή της.

Το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, τους οποίους αν παραβιάσει μέσα στην επόμενη 5ετία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 20 ετών. Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας στην πολιτεία της Αϊόβα - που για τις ανθρωποκτονίες προβλέπει αποζημίωση στους συγγενείς θυμάτων - ο δικαστής την καταδίκασε να πληρώσει 150.000 δολάρια στην οικογένεια του άνδρα που σκότωσε.

Καταγγέλλοντας τον «ηθικά αδικαιολόγητο» νόμο, ο Σκίπερ ξεκίνησε τότε τον διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο GoFundMe. Οι δωρεές, στην πλειονότητά τους 20-50 δολαρίων, ξεπέρασαν συνολικά την αποζημίωση που είχε επιδικαστεί στην οικογένεια του Ζακάρι Μπρουκς. Συγκεκριμένα, μέχρι το πρωί της Παρασκευής, είχαν συγκεντρωθεί 440.000 δολάρια. Ο Λίλαντ Σκίπερ διαβεβαίωσε ότι τα πρόσθετα κονδύλια θα διατεθούν για τις σπουδές της νεαρής κοπέλας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA