Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι Λονδρέζοι συρρέουν κατά χιλιάδες για να πουν το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ, άλλοι επιλέγουν να μην την αποχωριστούν ποτέ! Ετσι, ξαφνικά στη Βρετανία αυξήθηκε η ζήτηση στα tattoo studio για ένα σχέδιο της βασίλισσας το οποίο κάποιοι θα... κουβαλάνε για πάντα επάνω τους. Αλλος επιλέγει ένα πορτρέτο από τα νεανικά χρόνια της. Άλλος κάτι πιο διακριτικό. Όλοι όμως και είναι αρκετοί αποφάσισαν μετά τον θάνατο της βασίλισσάς τους να την θυμούνται πάντα με αυτόν τον τρόπο, κάνοντάς την τατουάζ

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τηλεφώνημα στον Κάρολο με τα δυσάρεστα μαντάτα για τη μητέρα του - Τι ακολούθησε

Αρκετά δημοφιλής επιλογή για τατουάζ μάλιστα είναι η Ελισάβετ χέρι-χέρι με την αγαπημένη αρκούδα, Paddington. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα οι Βρετανοί συρρέουν κατά δεκάδες ζητώντας να κάνουν τατουάζ με την βασίλισσα.

Το μενού της Βασίλισσας

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται σχετικά με την καθημερινότητα της βασίλισσας και τις αγαπημένες της συνήθειες. Ετσι, ένα θέμα που απασχολεί τους Βρετανούς είναι το βασιλικό μενού και ιδιαίτερα το πρωινό της! Ο προσωπικός σεφ της βασίλισσας στο Μπάκιγχαμ, Darren McGrady, λέει πως «...στη βασίλισσα δεν άρεσε και πολύ το φαγητό και σύντομα έμαθα ότι έτρωγε απλά για να ζήσει, δεν ζούσε για να τρώει. Και έτσι τα μενού που δημιουργούσαμε ήταν πάνω κάτω τα ίδια».

Το μενού της βασίλισσας περιλάμβανε:

1ο πρωινό

Ένα φλιτζάνι τσάι

Μερικά μπισκότα

2ο πρωινό

Δημητριακά

Γιαούρτι

Τόστ

Έτρωγε δύο φορές πρωινό, το οποίο θεωρούσε ως το σημαντικότερο γεύμα της. Το πρώτο πρωινό της ήταν πιο ελαφρύ και αποτελούνταν από «», όπως έχει αποκαλύψει ο Darren McGrady,προσωπικός της σεφ. Το δεύτερο πρωινό ήταν πολύ πιο δυνατό και αποτελούνταν από δημητριακά, γιαούρτι και τοστ. Μερικές φορές στο μενού έμπαινε και το ψάρι.

Όπως αναφέρει διάλεγε το μενού των 3 επόμενων ημερών: «Η Βασίλισσα διάλεγε τα μενού του παλατιού του Μπάκιγχαμ μέσα από ένα μενού. Φτιάχναμε ένα μενού τριών εβδομάδων και διάλεγε αυτά που επιθυμούσε. Στις πέντε το απόγευμα η Ελισάβετ Β’ έπινε τσάι με κάποιο γλυκό, όπως μπισκότα ή κέικ σοκολάτας. Αν και έτρωγε πολλά φρούτα, η πραγματική της απόλαυση ήταν η μαύρη σοκολάτα. Αυτό που θεωρείται το μυστικό μακροζωίας της βασίλισσας Ελισάβετ όμως είναι το ποτό που συνόδευε το βραδινό της γεύμα. Έπινε πάντα ένα ποτήρι σαμπάνια. Έρευνες έχουν δείξει πως η σαμπάνια συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της άνοιας και βοηθάει τη μνήμη, έχοντας λιγότερες θερμίδες από το κρασί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA