Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε σήμερα νέο πακέτο στήριξης, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αρωγή νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Πιο αναλυτικά, θα αυξηθούν οι επιστροφές φόρου για τις επιχειρήσεις, ενώ θα δοθεί στήριξη 150 ευρώ, άπαξ, σε 22 εκατομμύρια Ιταλούς πολίτες που κερδίζουν λιγότερο από 20.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο. Παρατείνεται, επίσης, η μείωση των φόρων επί των καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Κρατικοποίηση σε 3 γερμανικές εταιρείες - Τι ισχύει με την επιδότηση στην Ελλάδα

Συνολικά, η κυβέρνηση της Ρώμης από την αρχή του έτους διέθεσε 64 δισεκατομμύρια ευρώ, για να βοηθήσει τις οικογένειες και τους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του δημοσίου ελλείμματος και ότι τα μέτρα βασίζονται, κυρίως, στην βελτίωση των φοροεισπράξεων. «Στο σύνολό τους, τα μέτρα στήριξης αντιστοιχούν στο 3,5% του ΑΕΠ μας, είμαστε από τις χώρες που προσφέραμε τις μεγαλύτερες κοινωνικές βοήθειες», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA