Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την πολιτεία Μιτσοακάν στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της χώρας. Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, το επίκεντρό του εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακουίγια και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 15 χιλιόμετρα. Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν σήμερα, έχουν σημειωθεί ακόμη δύο πολύ ισχυροί σεισμοί στο Μεξικό καθώς το 1985, ένας αντίστοιχος σεισμός 8 Ρίχτερ είχε σκοτώσει 5.000 άτομα, ενώ επίσης το 2017 είχε σημειωθεί ακόμη μία σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA